ABD, Yunanistan'a 20 adet F-35 satacak ABD, Yunanistan'a 20 adet F-35 satacak

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision 2024 şarkı yarışmasında İsrail karşıtı protestoların gölgesinde büyük bir rekabet yaşandı. Bu yıl 68'incisi düzenlenen yarışmada, İsviçre temsilcisi Nemo, "The Code" isimli şarkısıyla 591 puan alarak birinci oldu. Ancak, İsrail'in katılımı yarışmanın en tartışmalı konularından biri haline geldi.

Gazze'de soykırım yapmakla suçlanması nedeniyle İsrail'in katılımının yasaklanması talebiyle çeşitli protestolar gerçekleşti. İsrail'in temsilcisi Eden Golan, final gecesi sahne aldığında izleyiciler tarafından protesto edildi ve salondaki birçok kişi onu yuhladı. Bu protestoların etkisiyle Belçika ulusal televizyonu VRT, İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğü ihlallerini kınamak ve Gazze'de ateşkes çağrısı yapmak amacıyla Eurovision 2024 finalinin yayınını kesti.

Binlerce gösterici de Malmö'de İsrail'in katılımını protesto etmek için şehir merkezinden arenaya yürüdü. Aynı zamanda İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, İsrail'in müsabakaya katılımını protesto ederken polis tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Editör: Haber Merkezi