Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail-Filistin çatışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının Gazze sakinlerini Mısır'a göçe zorlama girişimi olduğunu ifade ederken, bu durumun İsrail ile gerginliğe yol açabileceği sinyalini verdi.

Olası bir çatışma durumunda Mısır'ın İsrail ile karşı karşıya gelebileceğini belirten Sisi, "Sina Yarımadası'nın İsrail'e karşı kullanılabilecek bir terör üssüne dönüşmesini arzulamıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Sisi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlenen basın toplantısında, İsrail-Filistin çatışması ve Gazze'deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sisi, Scholz ile İsrail-Filistin çatışması ve Gazze'deki son gelişmeleri ele aldıklarını belirtirken, "Mevcut askeri operasyonların devamı, güvenlik ve insani sonuçların kontrol dışı gelişmesine yol açabilir" uyarısında bulundu.

Mısır'ın Filistin meselesinin askeri yollarla çözülmesine karşı çıktığını dile getiren Sisi, "Gazze Şeridi'ndeki mevcut gerginliği kontrol altına aldıktan sonra barış sürecini yeniden başlatmak için yoğun bir şekilde çalışmalıyız" dedi.

MISIR'A GÖÇE ZORLAMA GİRİŞİMİ

Gazze'deki olaylara dair Sisi şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'de şu an yaşanan, sivillerin Mısır'a göçe zorlanma girişimidir. Filistin halkının kendi topraklarından sürülmesine karşıyız. Sina Yarımadası'nın İsrail'e karşı bir terör üssüne dönüşmesini istemiyoruz. Milyonlarca Mısırlı, Filistin halkının sürülmesine karşı gösteriler düzenlemeye hazır."

Sisi, Mısır'ın içtenlikle barışa önem verdiğini ve bu çabanın yanlış yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

"FİLİSTİN'İN SİNA'YA SÜRÜLMESİNİ REDDEDİYORUZ"

Mısır Cumhurbaşkanı ayrıca şunları söyledi:

"Gazze'ye yardımın engellenmesi, elektrik, su ve yakıtın kesilmesi, yalnızca Filistin halkının Mısır'a sürülmesi amaçlanmaktadır. Biz, Filistin davasının tasfiye edilmesini ve Filistinlilerin Sina'ya sürülmesini reddediyoruz."