İngiliz müzayede evi Bonhams, dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach ve danışman Josep Minguella ile menajer Horacio Gaggioli'nin imzalarını taşıyan bu tarihi belgenin açılış fiyatının 300 bin sterlin olduğunu duyurdu.

Mart ayında düzenlenecek açık artırmada, 14 Aralık 2000 tarihinde Barselona'da gerçekleşen önemli bir buluşmanın ardından imzalanan sözleşmeye dair detaylar yer alacak. Belgede, "Rexach, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın, üzerinde anlaşılan miktarlara uyularak Lionel Messi ile sözleşme imzalanacağını bu belgeyle kabul eder." ifadeleri bulunuyor.

Carlo Ancelotti'den flaş Arda Güler açıklaması Carlo Ancelotti'den flaş Arda Güler açıklaması

Transfer sürecinde haber alamayan Messi'nin babası Jorge Messi'nin, Rexach tarafından Barselona'daki bir tenis kulübünde düzenlenen öğle yemeğine davet edilerek anlaşmanın burada imzalandığı belirtiliyor. Anlaşmanın aynı gün Barcelona Başkanı Joan Gaspart tarafından onaylandığı ve bir ay sonra resmiyet kazandığı kaydediliyor.

Messi, 21 yıl boyunca Barcelona formasıyla birçok başarı elde etti. Toplam 778 resmi maçta forma giyen Arjantinli futbolcu, 672 gol atarak Barcelona tarihine damgasını vurdu. Ayrıca, 16 yaşında A takıma yükselerek UEFA Şampiyonlar Ligi ve La Liga dahil 35 kupa kazandı.

2021'de Paris Saint-Germain'e transfer olan Messi, 2023'te ise Inter Miami'ye katıldı.