Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 36. haftasında gerçekleşen müsabakalar sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen takımları açıkladı.

Galatasaray, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Gaziantep FK ve Sivasspor, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları sebebiyle disipline gönderildi. Gaziantep FK mücadelesinde Adana Demirsporlu futbolcu Mario Balotelli'nin kural dışı hareketi, Sivasspor - Başakşehir maçındaki kırmızı kartlar ve hakaretler nedeniyle İbrahim Akdağ, Çağdaş Atan ve Bülent Uygun da PFDK'ya sevk edildi.

Sivasspor Kulüp idarecisi Gökhan Karagöl ise talimatlara aykırı hareket, sportmenliğe aykırı davranışlar ve hakaretleri sebebiyle disipline gönderildi. 

MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor kulüpleri de sportmenliğe aykırı hareketlerinden dolayı PFDK'ya sevk edilirken, MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat da benzer nedenlerle kurula gönderildi.

Hatayspor ise MKE Ankaragücü maçında 6 futbolcusunun sarı kart görmesiyle takım halinde sportmenliğe aykırı davranış gösterdiği gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi.

Editör: Yağız Atay