Müzisyen Onur Can Özcan'ın 3 Haziran 2018'de Şile'de teknenin batması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, yakın arkadaşı şarkıcı Emir Can İğrek, Onur Can Özcan'ın hayalini gerçekleştirmek adına önemli bir adım attı. İğrek, köy okullarına yardım sağlayan gönüllülerden destek isteyerek, kütüphanesi olmayan Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yolaşan Köyü İlkokulu Müdürü Meryem Elek ile iletişime geçti.

Selen Görgüzel'den 'kalça estetiği' hakkında şaşırtan cevap Selen Görgüzel'den 'kalça estetiği' hakkında şaşırtan cevap

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gerekli izinleri aldıktan sonra harekete geçen Emir Can İğrek, arkadaşı Onur Can Özcan'ın anısını yaşatmak amacıyla okulun kullanılmayan bölümünü "Onur Can Özcan Kütüphanesi"ne dönüştürdü. Kütüphanenin açılışını çocuklar ve velileriyle birlikte gerçekleştiren İğrek, yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucu her yaştan çocuğun faydalanabileceği güzel bir kütüphane oluşturduklarını ifade etti.

Emir Can İğrek, duygusal bir anlam taşıyan açılışta, "Bugün çok farklı bir duygu içindeyim. Ne yapacağımı bilemiyorum. İlk kez böyle güzel bir etkinliğin içindeyim. Çok heyecanlandım. Bizim için de öğrenciler için de çok anlamlı. Yolaşan köyü artık bizim hikayenin bir parçası. Onur Can'ın ismi artık burada yaşayacak. Gönlümüz hep burada olacak." şeklinde konuştu. Bu anlamlı girişimle Emir Can İğrek, Onur Can Özcan'ın mirasını yaşatarak eğitime katkı sağlamış oldu.