Katil balinalar Cebelitarık Boğazı'nda: Yat battı! Katil balinalar Cebelitarık Boğazı'nda: Yat battı!

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 18 Nisan'dan bu yana Nur Şems Kampı'na düzenlediği saldırılar hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre, saldırılar sırasında aralarında yaralıların da bulunduğu 50 Filistinli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar açık alanda sorgulandı, hatta bazılarına işkence yapıldı ve kıyafetleri çıkarıldı. Serbest bırakılan bazı Filistinlilerin bedenlerinde işkence izleri bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan, Tulkerim'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 500 kişinin gözaltına alındığı, bu kişiler arasında kadınlar, çocuklar, yaşlılar, hastalar ve yaralıların olduğu belirtildi. Esirler Cemiyeti, Tulkerim'deki olayların, uzun süredir devam eden bir işgalin sonucu olduğunu ve İsrail güçlerinin altyapıyı kasten hedef alarak geniş çaplı yıkım yaptığını vurguladı.

Batı Şeria'da 50 Filistinli Gözaltına alındı

Açıklamada, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana 8,400 Filistinlinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Uluslararası topluma, İsrail'in işlediği suçlarla ilgili gerekli adımları atmaları çağrısında bulunuldu.

18 Nisan'da Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlenen İsrail baskınında 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.