Alboran Cognac adlı teknede bulunan iki kişi, bir petrol tankeri tarafından kurtarıldı. Bilim insanları, balinaların bu saldırıyı "oyun amaçlı" yapmış olabileceklerini düşünüyor.

İspanya'nın deniz kurtarma servisi, iki yolcunun teknenin gövdesinde ve dümeninde ani darbeler hissettiklerini ve bunun teknenin içine su sızmasına neden olduğunu bildirdi.

Akıntıya bırakılan ve ardından batan yattan kurtarılan iki kişi, yakındaki bir petrol tankeri tarafından kurtarıldı ve Cebelitarık'a götürüldü.

Trump: Üçüncü dünya savaşı çok yakın Trump: Üçüncü dünya savaşı çok yakın

Cebelitarık Boğazı, dünyanın en işlek su yollarından biri ve son yıllarda balina çarpmaları özellikle Portekiz ile kuzeybatı İspanya'nın Atlantik kıyısı açıklarında artmış durumda.

Nörobilimci Lori Marino, balinaların gerçekten zarar vermek isteseler bunu kolaylıkla yapabileceklerini ancak görünürdeki saldırıların "oyun davranışı" olarak başlamış olabileceğini belirtti. Marino, balinaların sosyal öğreniciler olduğunu ve davranışlarının genellikle merak ve taklitçi olabileceğini söyledi.

Bilim insanları, nesli tükenmekte olan memelilerin teknelerle "oynadıklarını" düşünüyor ve saldırganlık yerine merak ve taklitçi davranışların etkili olduğunu vurguluyor.

Editör: Elif Erbay