Apple, iOS 17.4 güncellemesini yayınlayarak iPhone kullanıcılarını güvenlik konusunda daha korumalı hale getiriyor. Bu güncelleme, en az dört önemli güvenlik açığını gideriyor ve kullanıcıların cihazlarını saldırılara karşı daha güvenli hale getiriyor.

iOS 17.4'te yapılan güncellemelerin detaylarına odaklanan Apple, özellikle saldırganların bellek korumalarını atlamasına olanak tanıyan kritik güvenlik açıklarını ele aldı. Bunlardan biri, çekirdek işlevlerinde bulunan ve CVE-2024-23225 olarak tanımlanan bir sorunu içeriyor. Bu açık, isteğe bağlı çekirdek okuma ve yazma yeteneğine sahip saldırganların bellek korumalarını atlamasına olanak tanıyarak ciddi güvenlik riskleri oluşturuyordu.

Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız! Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız!

apple-ios-17-835

Ayrıca, RTKit çerçevesini temel alan gerçek zamanlı işletim sistemi RTKit'teki bir diğer hata olan CVE-2024-23296 da iOS 17.4 güncellemesiyle giderildi. Bu açık, rastgele çekirdek okuma ve yazma yeteneğine sahip saldırganların çekirdek bellek korumalarını atlamasına olanak tanıyordu.

Apple, eski cihazları da unutmadı ve iOS 16.7.6 güncellemesi ile bu güvenlik açıklarını düzeltti. Bu, kullanıcıların eski cihazlarını da güvenli hale getirmelerini sağlayarak geniş bir kullanıcı kitlesini kapsayan bir güvenlik önlemi oldu.

iOS-17den-yeni-uygulama-iPhonelar-gunluk-olacak-1

iOS 17.4 güncellemesi, Apple'ın güvenlik konusundaki kararlılığını gösteriyor ve kullanıcıların cihazlarını en son güvenlik standartlarına uygun şekilde korumaya devam etmesini sağlıyor. Kullanıcıların güvenliklerini sağlamak için bu güncellemeyi hemen yapmaları öneriliyor.