2024 yılının gelmesiyle birlikte Anneler Günü heyecanı da artmaya başladı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl da annelerimize olan sevgimizi ve saygımızı gösterme fırsatı sunacak.

Babalar günü ne zaman? Tarihi nedir? Babalar günü ne zaman? Tarihi nedir?

Anneler Günü, annelerimize minnettarlığımızı ve sevgimizi göstermenin yanı sıra, onların hayatımızdaki değerini bir kez daha hatırlamamızı sağlıyor. Annelerimize sadece bir gün değil, her zaman değer vermemiz gerektiğini hatırlatan bu özel gün, aynı zamanda birlikte geçirilen güzel anılarla da dolu olacak.

2024 Anneler günü ne zaman ?

2024 yılında Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Anneler Gününün tarihçesi

Anneler Günü, kutlanmasının ilk örnekleri 20. yüzyılın başlarına dayanmaktadır. Anneler Günü'nün kökenleri, antik Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzanmaktadır; ancak günümüzde kutlanan Anneler Günü'nün temelleri, Anna Jarvis adlı Amerikalı bir kadının çabalarıyla atıldı.

Anna Jarvis, 1905 yılında annesinin ölümünden sonra anneleri anma günü düzenlemeye başladı. 1908 yılında, West Virginia'daki evinde annesini anmak için bir tören düzenledi ve burada anneleri anma gününün ulusal bir kutlama olmasını istedi. Anna Jarvis, anneleri anma gününü kutlamak için beyaz karanfil çiçeğini sembol olarak seçti; çünkü annesi hayattayken beyaz karanfilleri seviyordu.

Anna Jarvis'ın çabaları sonuç verdi ve 1914 yılında ABD Başkanı Woodrow Wilson, Anneler Günü'nü Mayıs ayının ikinci pazarı olarak ulusal bir kutlama günü ilan etti. Anneler Günü, zamanla Amerika Birleşik Devletleri'nden diğer ülkelere yayıldı ve farklı tarihlerde kutlanmaya başlandı.

Bugün Anneler Günü, annelerin sevgi, fedakarlık ve özverilerini kutlamak için dünya genelinde kutlanan önemli bir gündür. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı, annelerin hatırlanması ve onlara teşekkür etmenin bir yolu olarak kutlanmaktadır.