Hayko'ları karıştırdılar Hayko'ları karıştırdılar

Adana ve Hatay'da etkili olan fırtına ve sağanak yağış, şehirlerde büyük ölçüde zarara yol açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Adana'da saat 13.00 sularında başlayan sağanak ve fırtına, birçok cadde ve sokakta su baskınlarına sebep oldu. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken araçlar oldu ve bazı araçlar sular altında kaldı. Otoyolda trafik durma noktasına geldi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su basan yolları temizlemek için çalışmalarına başladı.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde de sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sabah saatlerinde başlayan yağış, ilerleyen saatlerde etkisini artırarak ulaşımı aksattı.

Erzurum'da hortum oluştu

Erzurum'un Söğütlü Mahallesi'nde ise öğleden sonra başlayan yağmurun etkisiyle bir hortum oluştu. Köyde bazı evlerin çatısı uçtu ancak can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Erzurum Valiliği ve AFAD, hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

Aralıklı sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep çevrelerinde aralıklı sağanak yağış öngörürken, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Erzurum, Kars, Ardahan, Şanlıurfa, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevrelerinde de yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Yüksek rakımlı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi