BABALAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ

Sonora Smart Dodd, bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızıydı ve babaların da bir günü olması gerektiğini düşünerek Babalar Günü'nün oluşturulmasına öncülük etti. Dodd'un babası, annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.

Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran'ı Babalar Günü olarak ilan etmek için çaba sarf etti, ancak bu tarih için çalışmalar yetişmedi ve kutlamalar Haziran ayının üçüncü Pazar gününe ertelendi. Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924'te Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge, kutlamaları destekledi, ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmedi. 1966'da o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıkladı. 1972'de ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü resmi tatil ilan edildi.

E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var

Babalar günü ne zaman? Tarihi nedir?

Babalar Günü, dünya genelinde babaların ve baba figürlerinin çocuklarının hayatlarına katkılarını takdir etmek için kutlanır. Çeşitli ülkelerde farklı tarihlerde kutlansa da birçok ülke bu günü haziran ayının üçüncü pazar gününe denk getirir. Ancak Avustralya ve Yeni Zelanda'da Babalar Günü eylül ayının ilk pazar günüdür. Tayland'da, ülkenin kralının doğum günü olan 5 Aralık'ta kutlanır. Bazı Katolik ülkelerde ise Babalar Günü, Hristiyanlık peygamberi İsa'nın babası St. Joseph'in anısına Mart ayının 19. gününde kutlanır.

Babalar günü ne zaman? Tarihi nedir?
BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIR? 

Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü, babaların ve baba figürlerinin ailelerindeki önemli rollerini ve çocuklarının hayatlarına katkılarını kutlamak için ayrılmış özel bir gündür. 2024 yılında Babalar Günü, 16 Haziran'da, yani Haziran ayının üçüncü Pazar gününe denk gelmektedir.

Babalar günü ne zaman? Tarihi nedir?