Gelecek yılın Oscar ödüllerinde parlayacak 10 filmi öne çıkaran BBC'nin seçimleri, sinemaseverlerin heyecanını arttırıyor. Bu filmler, çeşitli türlerde ve deneyimli yönetmenlerin imzasını taşıyor. Yorgos Lanthimos'un yönettiği Emma Stone'lu devam filminden, Disney'in sevilen animasyonunun ikinci bölümüne, Ridley Scott'un Gladyatör serisinin yeni halkasına kadar, her bir yapım kendi özgün hikayesiyle ve iddialı oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Bu heyecan verici seçimler, sinema tutkunlarını merakla beklenen bir yılın habercisi olarak karşılıyor. İşte BBC'ye göre 2025 Oscar Ödülünü alabilecek 10 film;

Kinds of Kindness

Yönetmen koltuğunda Yorgos Lanthimos'un oturduğu ve başrolünde Emma Stone'un yer aldığı bu film, Emma Stone'a Poor Things'teki performansıyla en iyi kadın oyuncu ödülünü getiren devam filmi niteliğinde. Dünya prömiyeri Mayıs 2024'te Cannes Film Festivali'nde gerçekleşecek.

Moana 2

100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser’in Portresi” 32 milyon dolara alıcı buldu 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser’in Portresi” 32 milyon dolara alıcı buldu

Disney'in sevilen animasyonu Moana'nın devam filmi, bu yıl kasım ayında izleyiciyle buluşacak.

Gladiator 2

Ridley Scott'un yönettiği bu devam filmi, Lucilla'nın oğlu ve Commodus'un yeğeni Lucius'a odaklanıyor.

Queer

Luca Guadagnino'nun yönettiği filmde Daniel Craig rol alıyor.

Nosferatu

Korku türündeki bu filmde Bill Skarsgård, vampir Kont Orlok'u canlandırıyor.

Blitz

Steve McQueen'in yazıp yönettiği tarihi drama, 2. Dünya Savaşı'ndaki bombalamaları Londralıların gözünden anlatıyor.

The Piano Lesson

Denzel Washington'ın yapımcılığını üstlendiği ve oğlu Malcolm Washington'ın yönettiği filmde John David Washington ve Samuel L. Jackson rol alıyor. 1936'da, Büyük Buhran sonrası Pittsburgh'da geçen film, aile yadigarı piyanonun hikayesini anlatıyor.

Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller imzalı bu film, Mad Max: Fury Road'dan dokuz yıl sonra geri dönüyor. Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Charlee Fraser'ın yer aldığı filmde, Anya Taylor-Joy Charlize Theron'un canlandırdığı Furiosa karakterinin gençliğine hayat veriyor.

Klara and the Sun

Jenna Ortega'nın başrolünde olduğu distopik bilim kurgu filmi, yalnızlığı hafifletmek için tasarlanmış bir robota odaklanıyor.

Joker: Folie à Deux

Joker filminin devamında Joaquin Phoenix bir kez daha Joker karakterini canlandırırken, çılgın yardımcı Harley Quinn rolünü Lady Gaga üstleniyor.