WhatsApp, 2024 yılında kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmek amacıyla metin biçimlendirme özelliğini güncelliyor. Yeni versiyonu test aşamasında olan uygulama, şu özellikleri içeriyor:

Metin Biçimlendirme Özelliği

Bu özellikle kullanıcılar, metinlerine vurgu ekleyebilecek, yazılarını kalın veya italik yapabilecek ve hatta belirli başlıklar ekleyebilecekler. Şu an için sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu özellik, metin formatını mevcut seçeneklere göre düzenleme imkanı sağlıyor.

Kod Bloğu

WhatsApp, kod paylaşmayı ve okumayı kolaylaştırmak için özel bir kod bloğu özelliği ekliyor. Bu özellik genellikle programcılar tarafından kullanılsa da, herkes mesajın belirli bir bölümünü vurgulamak için bu aracı kullanabilecek.

Alıntı Bloğu

Önceki bir mesajın belirli bir bölümüne cevap vermek için kullanılabilen alıntı bloğu özelliği, metnin önüne yalnızca ">" karakterini ekleyerek kullanılabilir.

Listeler

Whatsapp'da anket nasıl açılır? Whatsapp'da anket nasıl açılır?

Bilgileri organize bir şekilde sunmaya yönelik olarak tasarlanan liste özelliği, sıralı listeler oluşturmak için metine *, - veya sayılarla başlamanızı sağlar.

WhatsApp'ın bu güncellemesiyle birlikte, kullanıcılar metinlerini daha etkileyici ve düzenli bir şekilde iletebilecek, özellikle kod paylaşımı ve mesajlara cevap verme konularında daha fazla esneklik sunacak. Bu güncelleme, Meta'nın WhatsApp üzerindeki sürekli yenilik çabalarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.