Trump, "sus payı" davası olarak bilinen yargılamada 34 ayrı suçlama ile karşı karşıya. Bu suçlamalar arasında, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a sessizlik anlaşması için ödeme yaparak federal seçim yasalarını ihlal etmek de bulunuyor.

Savcılar, Trump'ın sessizlik anlaşması için ödeme yapmasını federal seçim yasalarını ihlal olarak değerlendiriyor. Ancak Trump, suçlamaları reddediyor ve davayı "siyasi cadı avı" olarak nitelendiriyor.

Donald Trump'a Mahkemeden Büyük Indirim!

Kolombiya'da milyonlarca mermi ve binlerce el bombası kayboldu Kolombiya'da milyonlarca mermi ve binlerce el bombası kayboldu

Trump'ın eski başkan olması, cezai kovuşturmaya karşı dokunulmaz olduğu yönündeki talebinin mahkeme tarafından reddedilmesiyle birlikte bu davada yargılanmasını sağladı.

Dava sonucunda Trump'ın dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. 77 yaşındaki Trump, suçlu bulunması halinde seçimlerden önce hüküm giymiş bir suçlu olabilir ve bu, onun ABD'deki geleceği üzerinde önemli etkiler doğurabilir.