İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kartalepe Mahallesi’nde bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Ekipler enkazın içine girmeye çalışırken, polis bölgede güvenlik önlemi aldı. Arama kurtarma ekipleri enkazdan ilk etapta 2 kişiyi yaralı olarak çıkardı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Binanın zemin katının bir iş yeri olduğu bilgisini veren Vali Gül, bir üst katta büro bulunduğunu sonraki katlarda ise ailelerin yaşadığını ifade etti.

AFAD, itfaiye ve belediyeye ekipleri enkaz altından 5 kişinin daha yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. 7 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğu ifade edildi. 

İstanbul Valisi Davut Gül, bina enkazında 2 kişinin bulunduğunu söyledi. Enkaz altında 1 kişinin ölü bulunduğu belirtildi.

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Küçükçekmece'deki binanın çöktüğü o anlar güvenlik kamerasına yansıdı Küçükçekmece'deki binanın çöktüğü o anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Binaa

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çöken binayla ilgili İstanbul Valiliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir"

Bina2

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan bir bina saat 08.45 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çöktü.

OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 3 katlı bir binanın çöktüğü ve içinde bazı vatandaşların enkaz altında kaldığı belirtildi.

Bina neden çöktü? Vali Gül: 7 kişi kurtarıldı, 2 kişi enkaz altında Bina neden çöktü? Vali Gül: 7 kişi kurtarıldı, 2 kişi enkaz altında

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

7 KİŞİ YARALI ÇIKARILDI

Çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen belediye otobüsünde de hasar oluştu. Olay sonrası bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri enkazdan 7 kişiyi yaralı olarak çıkardı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çöken binayla ilgili İstanbul Valiliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir."

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul BŞB Başkanı İmamoğlu, Küçükçekmece'deki çöken binaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

"Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun."

Bina-1

Bina3

Enkaz2

Editör: Kemal Ilıkkan