Küçükçekmece'nin Kartaltepe Mahallesi'nde Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasındaki 4 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Olayda 1 kişi öldü, 7 kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, enkaz altında 2 kişi daha olduğunu açıkladı. Binanın çökme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Son Dakika I Küçükçekmece'de 4 katlı bina çöktü, enkaz altında kalanlar var Son Dakika I Küçükçekmece'de 4 katlı bina çöktü, enkaz altında kalanlar var

"KÖPEĞİM İÇERDE KALDI"

Enkazdan çıkarılan Korkut Yılmaz isim vatandaş, yaşadıklarını anlattı:

7 8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı.

Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm

E N K A Z

2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Vali Gül, yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

"08.40 sularında zemin artı 4 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var bir ütst katta da yine büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da yine aileler yaşıyor. İlk etapta AFAD'ın koordinesinde itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. UMKE ve belediye, itfiaiye, sağlık, emniyetimiz, gelmesi gereken bütün kurumlarımız geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkarıldı şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlk bilgilere göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Herhangi bir şu an itibariyle bize ulaşan ölü tespiti yok. 7 kişinin 2'sinin durumu biraz daha ağır. 5 kişi normal.

Bina-1

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir.

Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Editör: Kemal Ilıkkan