Komisyonun 2 Şubat'ta sunduğu taslakla yetişkinler için Schengen vizesi ücretinin yüzde 12 artışla 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükseleceği belirtildi.

Avrupa Birliği vatandaşları, konuyla ilgili görüşlerini ifade edebilmek ve öneriyi destekleyip desteklemediklerini bildirebilmek için 1 Mart'a kadar geri dönüş yapabilecekler. Bu sürenin ardından AB, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayınlanmasından 20 gün sonra değişiklikleri uygulayabilecek.

İşte aile destek ödemesi zam ve ödeme tarihi  2024 İşte aile destek ödemesi zam ve ödeme tarihi 2024

Komisyon, önerilen fiyat artışının AB'deki artan enflasyon oranından kaynaklandığını vurguladı. Kabul edilmesi durumunda vize ücretlerinin yanı sıra vatandaşların geri kabulü konusunda işbirliği göstermeyen ülkeler için maliyetin de artacağı ifade edildi.

Bim'de bu hafta neler var? 17 Mayıs 2024 Bim'de bu hafta neler var? 17 Mayıs 2024

schengen-vize-türkiye-AB

Buna ek olarak, Schengen vizesi işlemleri için hizmet veren harici sağlayıcıların ücretlerinin revizyona paralel olarak arttırılmasına izin verilmesi teklif edildi. Komisyon ayrıca Schengen vizesi uzatma ücretinin sabit kalacağını belirtirken, dijital Schengen vizesinin 2028 yılına kadar hayata geçirilmesi planlandığını açıkladı. Yolcuların, ziyaret etmeyi planladıkları ülkeden bağımsız olarak online başvuru yapabilecekleri ve dijital versiyonun, pasaportlardaki mevcut etiket sisteminin yerini alacağı belirtildi.