Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi? Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi?

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin bu kararının akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini biraz da olsa düşüreceğini belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmamasına ilişkin kararı yürürlüğe giriyor. Bu kararla birlikte, 13 bin istasyonda fiyatlar güncellenecek.

Artık akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'nin açıklamasında, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak fiyatların değişmeyeceği belirtildi.

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebileceğini belirtti. Ancak bu işlem için gerekli izinlerin alınması gerekiyor.

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin kararının akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceğini ifade etti. Okumuş, akaryakıt bayilerinin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, kar paylarının artırılması taleplerini devlet yetkililerine ilettiklerini ve süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Editör: Elif Erbay