CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya'daki halk buluşmasında konuştu. Yerel seçim çalışmaları kapsamında her gün bir şehri ziyaret eden partiler gündeme dair tartışmalara da değiniyor. CHP'de Burcu Köksal tartışmasına dair konuşan Özel, belediyelerin taahhüt imzalayacağını açıkladı.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Gazze'de can kaybı 35 bini aştı Gazze'de can kaybı 35 bini aştı

"Kütahya’nın sorunlarını biliyorum. Biliyorum, Kütahya’nın sıkıntılarını. Ege’nin küçülen tek kent olduğunu, doğum hızının düştüğünü, göç verdiğini biliyorum. Bir yandan Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz isteyenleri azarladığını biliyorum.

Kütahya’yı yollardır Cumhur İttifakı yönetir. Yıllardır burada doğalgaz sorunu çözülmez. CHP’nin yönettiği belediyelerde bu sorun yok. Ama Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu şehirde var.

Ne diyordu Ordu’da, 'iktidar yoksa doğalgaz yok' diyordu. CHP’li belediyelerde doğalgaz sorunu yok. Cumhur İttifakı’nda hâlâ doğalgaz sorunu var. Doğalgazı çözmek için genelde iktidar olmak değil, yerelse işi bilen belediye başkanına ihtiyaç var."

"Belediye başkanları taahhütname imzalayacaklar"

Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik sözlerine dair de şunları söyledi:

"Belediye başkan adayları, mal varlığımı seçildiğimde belediyenin kapısına asacağım diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca CHP'li belediyeler kadın hakları konusunda, kadınların eşit temsili konusunda, kadına karşı şiddette tavizsiz olması konusunda, kadınların belediye hizmetlerinden yararlanması konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda, hayvan hakları konusunda, gençlerin talepleri konusunda taahhütte bulunacaklar.

Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP'li belediyeler; kişilerin dini inancı, mezhebi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına dair söz verecekler.

Cuma günü CHP'li belediyelerin, belediye başkanlarının kamuoyuna açık taahhütlerini eşit, hakça hizmetleri kimseyi ayırmadan sunacaklarına kadar taahhütnameleri belediye başkanlarımıza görüyoruz."