Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Filistin ve İsrail arasındaki çatışmayı ele aldı.

"İnsanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri"

Erdoğan, Gazze'de yaşananlar için "insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri" ifadesini kullandı ve İsrail'in eylemlerini sert bir dille kınadı. Ayrıca, Türkiye'nin Gazze'ye sağladığı insani yardımın boyutuna dikkat çekti.

"Gazze yeniden imarına hazırlık yapacak"

Türkiye'nin bu konudaki liderliğini vurguladı. Erdoğan, Hamas'ın kalıcı ateşkese giden yolda attığı adımları takdir ettiğini belirtti ve İsrail'in cevabının ise saldırganlık olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini artıracağını ve Gazze'nin yeniden imarına hazırlık yapılacağını duyurdu. Ayrıca, henüz Filistin devletini tanımayan ülkeleri bu adımı atma konusunda teşvik ettiğini söyledi.

"Türkiye örnek olmalı"

Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin adımlarının  örnek olması gerektiğini belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

İsrail ile ticareti tamamen durdurduk. Türkiye'nin attığı adımların diğer ülkelere de örnek olmasını istiyoruz. Soykırım destekçilerinin Adalet Divanı'na baskıları artarken İslam ülkelerini davaya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Müslümanlar olarak görmemiz lazım, İsrail Filistin topraklarına ilk kez saldırmıyor. İlk kez soykırım uygulamıyor.Vaat edilmiş topraklar hayali bunların gözünü kör etmiş durumda. Bu amaca ulaşmak için İsrail yönetimi hiçbir ahlak tanımıyor.

Editör: Haber Merkezi