Tarım ve Orman Bakanlığı, artan şikayetlerin ardından düğmeye bastı. Marketlerde tüketiciyi yanıltan, kafasını karıştıran ifadelere karşı harekete geçildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, içinde bir gram bile tereyağı olmayan ancak üzerinde tereyağı görseli olan margarinlere yasak geliyor. Bu ürünlerde yer alan "Tereyağı tadında, tereyağı lezzet, tereyağı keyfi" gibi ibarelere artık izin verilmeyecek.

Limon sosunun satışı da bundan böyle yasak. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Limon suyu izlenimi veren soslar, bundan böyle piyasaya sürülemeyecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünlerin satışı yasaklandı. Peki, evde kolay nar ekşisi yapmak mümkün mü? İşte yemeklere ve salatalara lezzet katan ancak yapımı oldukça meşakkatli olan nar ekşisini evde kolayca hazırlanmanızı sağlayacak çok pratik ve az malzemeli tarif

Malzemeler:

  • 5 kg kabuklu ekşi nar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püf Noktaları:

  • Ekşi nar kullanın.
  • Nar tanelerini iyice temizleyin.
  • Çelik tencere kullanın.
  • Tuz ekleyin, mayalanmayı engeller.

Yapımı:

1. Bütün narları bıçakla bölün ve tanelerini tahta kaşık yardımıyla ayıklayın.

Disleksi nedir, yetişkenlerde disleksi belirtileri nelerdir? Disleksi nedir, yetişkenlerde disleksi belirtileri nelerdir?

2. Ardından nar tanelerinin içine kaçan zar ve kabukları temizleyin.

3. Nar tanelerini robottan geçirin. Narların suyunun iyice çıkmasına özen gösterin.

4. Hazırladığınız nar suyunu süzgeçten geçirin. Narların iyice ezilmesine ve içinde posasının kalmamasına özen gösterin.

5. Güzelce süzdüğünüz nar suyunu geniş bir tencereye alın. Yaklaşık 3-4 saat kadar kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri almayı ihmal etmeyin.

6. Yoğun ve akışkan bir kıvam aldığında nar ekşiniz hazır demektir. Ocağı kapatmadan 5 dakika önce tuzunu ilave edin.

7. Nar ekşisini ocaktan aldıktan sonra soğuyana kadar dinlendirin ve ardından cam şişe ya da kavanozlara doldurun.

Kendi nar ekşinizi yaparak yemeklerinize ve salatalarınıza lezzet katın!