Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'nde değişiklikler yaparak öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve temel beceriler kazanmalarına olanak sağlayacak düzenlemelere gitti. Bu kapsamda, resmi ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, öğrencilerin istekleri doğrultusunda beceri geliştirme programları düzenleyebilecek. Bu programların detayları, Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuzda belirtilecek ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilecek.

Ayrıca, uluslararası liselerde Türkçe dersi kapsamında 10 öğrenci şartıyla kurs açılması mümkün olacak. Yönergeye göre, kurs merkezlerine kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanları içinde bulunan aynı tür okullardan öğrenci kabul edilmesi zorunlu olacak. Bu sayede, öğrenciler yaz dönemi kursları ve yaz okullarına kendi yerleşim birimlerinden katılma imkanına sahip olacaklar.

Eğitimcilere karşı şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak Eğitimcilere karşı şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak

Ayrıca, uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersinden en az 10 öğrenci şartıyla kurs açılabilecek.