Özel, Erdoğan’dan kaç para isteyecek?

Cumhur Altıok yazıyor 

Dışişleri Bakanlığından Afganistan’a taziye mesajı Dışişleri Bakanlığından Afganistan’a taziye mesajı

Günlerdir, daha randevu bile alınmadan “görüşeceğim” açıklamaları ile gündemi meşgul eden Özel, kendisini 23 Nisan Resepsiyonu’nda çaya davet eden Erdoğan’ın yanında HÜDAPAR, MHP temsilcileri ile birlikte hizalanması parti tabanında şok etkisi yarattı. “Bizim orada ne işimiz var” diyenlerin sayısı hiç de az değil. Erdoğan bu görüşmede Özel’e yeni imajını sormuş! 

Ama Özel bu durumu önemsemiyor. Kısır bir bakış açısıyla olaya sadece Erdoğan ile yan yana gelmek olarak bakıyor. Bu popülist yaklaşım bunca yıldır rejim tartışmalarını, asıl amacın ne olduğunu unutmuş gibi… Buna CHP’nin yeni yönetimi bir de isim takmış, “yeni nesil siyaset”…

Ben ‘botokslu ve saçları boyalı’ siyaset anlayışı diyorum. E tabii biz siyasilerde devlet adamlığı ağırlığını görmeye alışmışız…

Özel, Erdoğan ile görüşmeden önce bu hafta Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile ‘yeni anayasa’ konusunu görüşecek. Yeni anayasa ile ilgili “mevcut anayasayı uygulamayan, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymayan bir yapı ile yeni anayasa yapılmaz” tezini savunan Özel, saraya gittiğinde bu tezini rafa kaldıracak anlaşılan. Bu ne yaman bir çelişki… Peki yeni anayasa değilse ne görüşeceksin? 

Yıllardır, CHP’nin israfın başkenti olarak gösterdiği külliye ziyaretinde gündem tabii ki yine para olacak. CHP bunca belediyeyi kazandı ama kasalar boş çıktı bir de üstüne milyarlık borçlar kaldı. 

Özel yaptığı bir açıklamada bütün belediyelerin toplam borcunu 100 milyar lira civarında olduğunu, tam rakamı bulmak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Belediyeler vaad ettikleri projeleri hayata geçirmek için kredi bulmak zorundalar. Bu kredileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalamadan alamıyorlar. Bir de üstüne kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında İller Bankası ödemelerinde yüzde 30’luk kesinti yapılacak. 

Şimdiden başkanlar ‘Kazanmasak daha mı iyiydi acaba’ demeye başladı. Hatta bazıları işçilerin maaşlarını gelecekte ödemek şartıyla bu ay eksik yatırdı. 
Erdoğan’da bu kaynak olsaydı emekliyi, asgari ücretliyi seçim öncesi sevindirip bu belediyeleri CHP’ye kaptırır mıydı? 
Külliyeye giden CHP’li tartışmalarını hatırlarsınız…O dönem ki medya yapısında kıyamet koparılmıştı. Hala Kılıçdaoğlu’nun 15 Temmuz sonrası darbeye tepki için Erdoğan’ın yanında durmaması gerekirdi tezini savunanlar var. Özel’in yapacağı bu ziyareti Kılıçdaroğlu yapmaya kalkışsaydı medya linçine uğrayacağı kesin… Ama medya değişti, güce doğru evrildi. 

Özel, hasta tutuklular, adaletsizlik, kanun tanımazlık, savurganlık gibi konularda tek sorumlu olarak mevcut yönetimi sorumlu görüyor. Hatta daha da ileri giderek sokak soka miting yapacağız diyor. Peki bunların tüm sorumlusu ile oturup ne konuşulur?

Bu görüşmenin siyasi fayda açısından topluma, emekliye, ezilenlere değil Özel’e tek bir faydası var…. Lider olmak… Kurumsal lider, ikinci adam imajını yırtıp atmak istiyor. Muhatap alınmak önem kazanıyor. İktidar da Ekrem İmamoğlu yerine Özel’i kendi çıkarları açısından lider yapmaya hazır. Kazanan yine Erdoğan!