Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin 2014 ve 2016 yıllarında öldürme ve yaralama olaylarına karıştıkları belirlendi. 2016'da Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın TEM Otoyolu'nda aracının kurşunlanması olayında saldırı yapılan noktanın keşfini yapan İ.K. da gözaltına alındı. 

İstanbul polisi, PKK ile bağlantılı beş kişiyi "İnsan Kaçakçılığı" suçlamasıyla yakaladı. Ayrıca DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda İstanbul ve Tunceli'de düzenlenen baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir kuru sıkı tabanca, iki ruhsatsız tabanca, 27 mermi ve dijital materyaller ele geçirildi.

KARAKOL KURŞUNLAYAN DA YAKALANDI

Kura çekimiyle ÇAYKUR işçi alımı gerçekleşti Kura çekimiyle ÇAYKUR işçi alımı gerçekleşti

DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişilerin geçmişte Sarıyer, Eyüp Sultan ve Sultangazi İlçeleri'nde gerçekleşen 3'ü faili meçhul, 8'i korsan gösteri olmak üzere toplam 11 olaya karıştıkları ortaya çıktı. 

2016 yılında Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın TEM Otoyolu'nda aracının kurşunlanması olayına karışan ve saldırı yapılan noktanın keşfini yapan İ.K., 2016 yılında Gazi Polis Merkezi'nin kurşunlanması olayına karışan bir kişi ve 2014 yılında Sultangazi İlçesi'ndeki korsan gösteri esnasında bir süpermarketin yağmalanması olayına karışan bir kişi de gözaltına alındı. Ayrıca, bazı şüphelilerin DHKP-C içindeki sözde "Cezalandırma" olaylarına karışan kişiler olduğu belirtildi.