İsrail kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ne saldırıları 30. gününde artarak sürüyor.

İsrail ordusunun saldırılar esnasında sivillerin sığındığı yerleşkeleri vurması dikkat çekiyor.

İsrail bu türden bir saldırıyı en son Gazze'nin kuzey batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na gerçekleştirdi.

Kampa yönelik yoğun saldırılar düzenlendi.

KUDÜS HASTANESİ'NİN ÇEVRESİ BOMBARDIMAN ALTINDA

İsrail bu saldırıdan önce Bureij Mülteci Kampı'nı hedef aldı. Sldırıda yaklaşık 20 Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan Kudüs Hastanesi çevresinin de saatlerdir bombalandığı aktarıldı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gazze'de binlerce yerinden edilmiş kişi ile yüzlerce yaralıyı barındıran Kudüs Hastanesi'nin çevresi sabah saatlerinden itibaren İsrail'in onlarca hava ve topçu atışlarına hedef oldu. Saldırılarda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Sosyal medyada hastane çevresinde birçok noktada dumanların yükseldiğini gösteren görüntülere yer verildi.

Macaristan Başbakanı Orban: “Xi Jinping tarafından sunulan Çin barış girişimini de destekliyoruz” Macaristan Başbakanı Orban: “Xi Jinping tarafından sunulan Çin barış girişimini de destekliyoruz”

Filistin Kızılayı yetkililerinden Nibal Fersah, basına yaptığı açıklamada, Kudüs Hastanesi çevresinin saatlerdir İsrail'in hava ve kara saldırılarına maruz kaldığını dile getirdi. Saldırıların şiddetinden dolayı ambulansların hiçbir çağrıya cevap veremediğini aktaran Fersah, hastanede binlerce yerinden edilmiş kişi ile yüzlerce yaralının tedavi gördüğünü ifade etti

"14 BİN KİŞİ HASTANEYE SIĞINDI"

Fersah, "Şu ana kadar saldırılar nedeniyle kaç kişinin öldüğünü ve yaralandığını bilmiyoruz. Durum çok kritik. Orada çalışan tüm sağlık personeli tehlike altında. İşgalci güçler sağlık personeline karşı birçok ihlal gerçekleştirdi. Bu duruma sessiz kalamayız" dedi.

Hastaneye çoğu çocuk ve kadın olmak üzere "14 bin yerinden edilmiş kişinin sığındığını" belirten Fersah, yoğun bakım ve ameliyathane odası dışında merdiven, koridor ve boşluklar olmak üzere hastanenin her köşesinin insanlarla dolduğunu aktardı.

Fersah son olarak da uluslararası topluma, Gazze'de görev yapan tüm hastanelerin, sağlık çalışanlarının ve ambulansların acilen koruma altına alınması çağrısında bulundu.