Önceliği gol yememek olan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, ilk yarı bunu başardı. İlk yarıda akıllarda maçın hakeminin verdiği üç karar kaldı. Batista Mendy’e atılan tekme, Berat’ın yediği dirsek ve uydurma bir penaltı. Tekmeyi ve dirseği  göremeyen hakem, arkadan futbolcunun topu elle oynadığını maalesef gördü. Halil Umut Meler’in görmeden çaldığı düdük, VAR’dan döndü. Kısacası Meler’i VAR kurtardı. İlk yarı Halil Umut Meler sahada yokları oynayan Pendikspor ve Trabzonspor’a ayak uydurdu. 

Abdullah Avcı ikinci yarıda Onuachu’yu oyuna alacağını düşündük ama yanıldık. Avcı, Mendy ile defansı güçlendirip, Umut’u orta sahaya sürdü.65 dakika oyunda kalan Pendikspor sonrasında Trabzonspor’a teslim oldu.  Baskıyı kuran Trabzonspor, 10 dakika sonra golü buldu. Golün ardından oyuna ağırlığını koyan bordo mavili futbolcular kısa bir süre sonra ikinci golü buldu. Bu golden sonra Trabzonspor, Pendikspor’un direncini kırdı ve maçı bitirdi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin oranları açıklandı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin oranları açıklandı

Oyunun bitimine kısa bir süre kala Abdullah Avcı, Onuachu ve Pepe’yi sahaya sürdü. İki futbolcunun dönüşü ile birlikte artık Trabzonspor ideal kadrosuna kavuşmuş oldu. İlk yarıda saç baş yolduran, ceza sahası içerisinde kendini yere bırakan futbolculara göz yuman maçın hakemi, ikinci yarı oyuna karışmayınca, tertemiz bir futbol ortaya çıktı.