Geçtiğimiz sezon derbilerde zafer elde edemeyen Fenerbahçe, bu sezon ise rakiplerine üstünlük kurdu. İlk derbisini 15. haftada Dolmabahçe'de Beşiktaş'a karşı oynayan sarı-lacivertliler, rakibini 3-1 yenmeyi başardı. Ardından ligin 18. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Fenerbahçe, mücadeleden 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe ile Beşiktaş, ligin 34. haftasında Kadıköy'de karşılaştı ve sarı-lacivertliler bu maçı 2-1'lik skorla kazandı.

İki isim hakemliği bıraktı İki isim hakemliği bıraktı

İsmail Kartal'ın öğrencileri, Süper Lig'in 37. haftasında şampiyonluk yarışında olan Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak. Fenerbahçe, bu maçı kazanıp şampiyonluk şansını son haftaya taşımak ve sezon boyunca gösterdiği derbi performansını sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı sahadan galibiyetle ayrılması halinde bu sezon oynadığı 4 derbide 10 puan toplamış olacak. Bu başarıya en son 2008-2009 sezonunda Teknik Direktör Luis Aragones döneminde ulaşılmıştı. İsmail Kartal'ın ilk döneminde olan 2014-2015 sezonunda ise Fenerbahçe, derbilerde (3 galibiyet, 1 mağlubiyet) 9 puan toplamıştı.

Editör: Yağız Atay