Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir, Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan ve 0-0 sonuçlanan müsabakada şike iddialarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na seslendi. Bir otelde tribün liderleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Demir, şu açıklamalarda bulundu:

"TFF, 'Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike var' diye bir karar verirse, bizim takımımız 2. Lig'de olacak. Ancak yakın bir zamanda karar vermezse, sezon başladıktan sonra karar verilirse hiçbir faydası olmaz. Biz de 3. Lig'de mücadele etmeye devam ederiz. Ancak asıl önemli olan TFF'nin bu maçta şike olup olmadığına dair bir karar vermesidir. Türkiye'deki spor kanalları her hafta bunu gündeme getiriyor çünkü onlar da maçı izledikten sonra şike olmadığını diyemezler. Ulusal yayın yapan spor kanalları şike iddiası diyor. Davalar açılıyor diye. Ben sadece şike iddiası demiyorum. Burada şike var. Yüzde bir değil, yüzde yüz şike var."

ankaraspor nazilli belediye spor şike iddiası

Demir, TFF'nin hakem ve gözlemci raporları sonrasında söz konusu maçta şike olduğuna dair bir karar vereceğine inandığını belirtti ve "Zonguldak Valiliği izin verirse önümüzdeki pazar günü saat 15.00’de Madenci Anıtı’nda toplanarak üniversite kavşağına kadar yürümek istiyoruz" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bahis iddialarına yönelik bir takip yaptığını belirten Başkan Demir, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu takibi uzun bir süre alacaktır. Bunun bu yıl içinde sonuçlanmasını beklemiyorum. Ancak bu tür suçların da cezası varsa cezalarını çekmelerini istiyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçemizi verdik. Şu anda takip ediliyor" şeklinde konuştu.

Editör: Yağız Atay