Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadeleye destek kapsamında zincir marketlere indirim çağrısı yapmasının ardından iş dünyası temsilcilerinden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, yeme içme sektörüne destek amacıyla kampanyaya katılacaklarını ve yıl sonuna kadar fiyat artışı yapmama çağrısında bulundu.

Bingöl, birçok restoranın bu inisiyatife katılmasını beklediklerini ve temel gıda fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle bazı menü ürünlerinde indirimler yapılacağını açıkladı.

Aynı zamanda Bingöl, Türk ekonomisine katkılarını sürdüreceklerini belirtti. 

İŞ DÜNYASINDAN ENFLASYONLA MÜCADELEYE TAM DESTEK 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesi kapsamında başlatılan indirim kampanyasını destekleyerek, enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi gerektiğini belirtti. İSO Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın bu kampanyayla enflasyon mücadelesine psikolojik bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ise kampanyayı 115 bin ihracatçının gönülden desteklediğini ve iç piyasaya yönelik indirimlerle de kampanyaya katkı sağlanacağını belirtti. Gültepe, enflasyonla mücadele için toplumun tüm kesimlerinin omuz omuza vermesi gerektiğine inandığını ifade etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da iş dünyasının enflasyonla mücadeleye destek vermesinin önemli olduğunu vurguladı ve indirim kampanyasının desteklendiğini belirtti.

Ankara Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) Başkanı Ramazan Gülhan ise, Ticaret Bakanı Bolat'ın marketlerden büyük bir indirim kampanyası beklediği çağrısına destek vererek, ayrıca dayanıklı tüketim ve temizlik ürünleri ile mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde yıl sonuna kadar fiyatları sabitleme kararı aldıklarını açıkladı.