Akaryakıt fiyatlarında son durum ( 14 Mayıs 2024) Akaryakıt fiyatlarında son durum ( 14 Mayıs 2024)

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, milyonlarca emeklinin gündeminde. Her yıl 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, bu yıl ne kadar ikramiye alacaklarını ve ikramiyelerin ne zaman yatacağını sorguluyor. Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ne zaman yatacak?

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emekli Bayram Ikramiyesi Ne Zaman Ödenecek

Emekliler, Ramazan Bayramı haftası öncesi 1-9 Nisan tarihleri arasında ilk ikramiyelerini alacaklar. Diğer ikramiye ödemesinin ise Kurban Bayramı haftası öncesi 10-15 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Bayram Ikramiyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilerin bayram ikramiyesinin %50 artışla 3.000 TL olacağını açıklamıştı. Bu sene bayram iramiyeleri 3 bin TL olarak yatırılacak.

Kimler Bayram İkramiyesi Alabilir?

Emekli Bayram Ikramiyesi 2024 Son Durum (1)

İlk ikramiye ödemesi öncesi emekli olmaya hak kazanan herkes, 31 Mart'a kadar emeklilik için başvurup işlemlerini tamamlarsa ikramiye alma hakkına sahip olacak.

Bu kapsamda, emeklilerin yanı sıra yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ve iş görmezlik geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da ikramiye almaya hak kazanacaklar.