7 Ocak’ta domuz kalbi nakledilen ilk kişi David Bennet, 9 Mart’ta ölmüştü. 58 yaşındaki Faucette ABD’deki ise Maryland Üniversitesi Hastanesi’nde domuz kalbi nakledilen ikinci kişiydi. Lawrence Faucette ise ameliyattan 40 gün sonra, vücudunda gelişen organ reddi nedeniyle hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada şöyle dendi: “Son günlerde kalbi, insan organlarını da içeren geleneksel nakillerde en önemli zorluk olan reddin ilk belirtilerini göstermeye başladı. Sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen Faucette 30 Ekim’de hayata gözlerini yumdu.”

VOA Türkçe’nin haberine göre kalp yetmezliği hastası Faucette, ameliyattan sonra fizik tedaviye başlayarak, önemli bir ilerleme kaydetmiş ve ameliyatın birinci ayında, 20 Ekim günü, görüntüsü dünyayla paylaşılmıştı.

"VÜCUDU, SONRADAN GELİŞEN ORGAN REDDİNİ ENGELLEYEMEDİ"

Faucette 14 Eylül’de hastaneye geldiğinde kalp yetmezliğinin son aşamasındaydı. Ameliyattan kısa bir süre önce kalbi durdu ve resüsitasyona ihtiyaç duydu.

Tıbbi koşulları nedeniyle geleneksel bir kalp nakli için uygun olmayan hastaya domuz kalbi nakli için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) acil durum izni alındı.

Ameliyatın ardından nakledilen kalp, iyileşmenin ilk ayında herhangi bir ret belirtisi olmaksızın çok iyi bir performans gösterdi. Faucette fizik tedaviye başladı ve yürüme yeteneğini yeniden kazanmak için çalışıyordu.

Ancak vücudun organı reddinin önüne geçilemedi zira nakledilen hayvan organı yabancı madde olarak algılanıyor. Organ reddini engellemek için, bağışıklık sistemlerini baskılayıcı güçlü ilaçlar kullanmak gerekiyor, ancak bazen bu ilaçlar da yeterli olmuyor.

Ameliyatı yapan Dr. Bartley P. Griffith, “Sayın Faucette’in son arzusu, deneyimlerimizden öğrendiklerimizi en iyi şekilde kullanmamız ve böylece insan organı bulunamadığında başkalarına da yeni bir kalp şansı verilmesiydi. Onu çok özleyeceğiz” dedi.