Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında kritik gelişmeler yaşandı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında kritik gelişmeler yaşandı

Instagram, Youtube, Facebook bugün hem iş hem de özel amaçlı olarak kullanılan mecralardır. Buna bağlı olarak ortaya  çıkan kavram ise dijital medya uzmanlığıdır. Dijital medya uzmanı nedir sorusuna verilebilecek en temel yanıt dijital medya alanında kişi ve/veya kurumlara yardımcı olan bu alanda uzman olan profesyonellerdir.

Kimler Dijital Medya Uzmanı Olabilir? Ne İş Yapar? 

Dijital medya uzmanı olarak ülkemizde verilen herhangi bir eğitim mevcut değildir. İşin özünde bu işi yapmak için özel bir eğitim alınmasına da eğer kişinin bu konuya yetkinliği var ise gerek de yoktur. Lakin üniversitelerin halkla ilişkiler bölümünü bitirenler, dijital pazarlama bölümünü bitirenler, bu alanda çok daha avantajlıdır. Yine bilişim bölümü ön lisans programına devam edenler de bu konuda temel bilgiye sahiptir.

Dijital Medya Uzmanı

Dijital medya uzmanları ilgili kişinin ya da kurumun tüm sosyal medya hesaplarını yönetir. İçeriklerini hazırlar ve uygun bir biçimde hazırlatır. Rakip firmaları düzenli olarak takip eder, firmanın dijital medyada  öne çıkmasını sağlar KIPI oluşturur ve inceler. Dijital pazarlama çalışmalarını yürütür ve öncülük eder. Firma kampanya bütçelerini en uygun bir biçimde hazırlar

Dijital Medya Uzmanları Nerelerde Çalışır? Kazançları Nasıldır?

Dijital medya uzmanları tüm dijital medya ajanslarında çalışabilir. Ayrıca kimi firmalar günümüzde kendi bünyelerinde de bu tür elemanlar bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra kişi home ofis olarak bu işi kendi adına yapabilir. Örneğin bir ünlünün sosyal medya hesaplarını yöneterek çok iyi kazançlar elde edebilir. Zira günümüzde birçok ünlü kendi sosyal medya hesaplarını kendileri yürütmemektedir. İşin kazanç boyutuna gelindiğinde ise iyi bir sosyal medya ajansında İstanbul Ankara gibi kentlerde çok ciddi aylık kazançlar vardır.