ABD'li yazar ve aktivist Haley Byrd Wilt'in NOTUS dergisinde yayımlanan makalesine göre, Kanter'in mağdur kadınlara mesaj yoluyla tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Wilt'in "İnsan Hakları Dünyasında Cinsel Taciz Sorunu Var" başlıklı yazısında, birçok kadın aktivistin cinsel tacize maruz kaldığı ancak sessiz kaldığı belirtildi. Bu tacizlerin birisinin de FETÖ bağlantılı Enes Kanter tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Yazar Wilt, tacizi bilen üç kaynağın olayı teyit ettiğini ve Oslo Özgürlük Forumu'nu düzenleyen insan hakları kuruluşu Human Rights Foundation'ın Enes Kanter hakkında soruşturma başlattığını aktardı.

2022 yılında da benzer bir iddia ortaya atılmıştı. Hong Kong'lu aktivist Chung Ching Kwon'un paylaştığı bilgilere göre, çok tanınmış bir aktivistin genç kadınları avlamak için konferanslarda dolaştığı ve gece geç saatlerde uygunsuz mesajlar gönderdiği belirtilmişti. Wilt'in makalesi, bu olayların Enes Kanter ile bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

İddiaların ardından İnsan Hakları Vakfı, Enes Kanter hakkında resmi bir soruşturma başlattı. Ancak Kanter, iddiaları reddederek hiçbir yanlış yapmadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek

Bu son gelişmelerle birlikte, Kanter'in insan hakları alanındaki faaliyetleri ve taciz iddiaları kamuoyunun gündemine oturmuş durumda. Konuyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması ve soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor.

Editör: Elif Erbay