Tam adı: Hanay Handan Toprak Benli…Tıp doktoru… Başakşehir, Esenyurt, Büyükçekmece CHP’de yöneticilik ile İl Başkanlığı eski Kadın Kolları Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. Son olarak da CHP’den 2014-2019 yıllarında Avcılar Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Bu makamda bulunduğu 5 yılda akıl almaz ihaleleriyle sıklıkla gündem oldu. CHP bir kez daha aday göstermedi. Vefasızlık örneği göstererek DSP’den aday olup yüzde 0,80 oy alarak politik çöplükte yerini aldı. Tabii devlet uyumuyordu ve sonunda yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte tutuklandı. Yani, “su testisi su yolunda kırılır” sözü bir faninin yaşamında daha yer buluyordu.

BU NASIL İDDİANAME?

Peki, 2022 yılında tutuklanarak hakkında savcılık iddianamesi hazırlanan Toprak ve ekibi hakkında ne gibi iddialar vardı? Hazırlanan iddianameyi okudum. Birkaç şirket adı geçiyordu. Tabii burada FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu iddia edilen Erkan Karaaslan’a ait olan Eyöntem Eğitim ve Danışmanlık A.Ş.’nin Avcılar ve diğer belediyelerden aldığı ihaleler üzerine kurulu olduğunu görülüyordu… Özetle, benim birkaç saatlik araştırmam sonrasında ulaştığım buram buram fesat kokan yüksek tutarlı ihalelerden savcılık iddianamesinde eser yoktu… Hal böyle olunca ilk duruşmada iddianame, Mahkeme Başkanınca tekrar hazırlanmak üzere savcılığa iade ediliyordu.

BU BİLGİLER NEDEN YOK?

Şimdi burada bir açıklama gereği doğdu. Herhangi bir savcının yetersiz iddianame hazırlaması için kendisine ulaştırılan bilgi ve belgelerin hukuken yeterli olması gerekmekte. Eğer ilgili emniyet birimi savcılığa bunları sağlamadı veya sağlayamadıysa adaletin tecellisi gerçekleşemiyordu. Gelen bilgilere göre Toprak’ın ekibinde yer alan bir tutuklunun itirafçılık talebinde bulunduğu yönünde. Savcılığın hazırladığı yeni iddianame nedir, nasıldır konusunda da kıymetli basınımızda bir haber takibi yapılmadığı görülmekte. Konunun yakından takipçisi olduğumuzu hatırlatarak esas mevzumuza, yani Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırma ve soruşturmalarda yer almayan net fesat kokulu ihalelere…Haberimizin birinci bölümünde Gezi Araç Kiralama İhalelerini anlatacağız. İkinci bölümde ise bu sefer akıl almaz çöp ihaleleri ve rakamlarını sizlere sunacağız. Ve göreceğiz ki belediyelerimiz “çöpten daha çöp!”

İddialıyız ve lütfen takip edin diyoruz.

BURAM BURAM PİSLİK

Ne demiştik? Buram buram pislik kokan ihaleleri anlatacağız… Gelelim Hanay Handan Toprak Benli döneminde gerçekleştirilen gezi ihalelerine…

Nasıl olup da CHP yönetiminden… Meclis üyelerinden, muhaliflerden… Olmadı Sayıştay Denetçisinden…Yetmedi, Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözünden nasıl kaçtı sorusuna cevap aramaya…

Naçizane bir saatte ulaştığım bu bilgilere bilmemeleri, görmemeleri akılla mantıkla izahı mümkün olamazdı…

Yanıt basit: Görmek istemediler! Net!

Avcılar Belediyesi, Toprak döneminde sadece 30 ay içinde tamı tamına yedi gezi ihalesi düzenliyordu…Ve bu gezi ihalelerini tamamını tek bir şirket kazanıyordu: Best Travel Turizm Taşımacılık…Ve tamamına yakın bir bölümünde de tek katılımcı olarak yerini alıyordu. İhalenin başlıkları ise aynıydı: Yurt içi ve yurt dışı gezi!

Şimdi sıkı durun! Çünkü rakamlar başınızı döndürecek!

Avcılar halkını kana kana gezdirmeyi amaçlayan Avcılar Belediye Başkanı Toprak, 30 aylık bir süre içinde kaç km. yol kat edilecekti, bilin bakalım?

Bilemediniz!

Tamı tamına 7 milyon 858 bin km. uzunluğunda yolculuk yapılacaktı. "Nasıl yani" demeyin, verdiğim rakamlar idari şartnameden alındı. Konuyu biraz açalım ve bu uzunlukta kaç dünya turu yapılırdı? Osmanlı Türkçesi ile196 devri alem!

Peki, bu geziler için belediyenin kasasında ne kadar ödeme yapıldı veya toka edildi dersiniz? O da çarpıcı ve bir o kadar da düşündürücü…Günlük döviz kuru hesabıyla 14 milyon 638 bin ABD doları… Basit hesapla günümüzdeki karşılığı ile 390 milyon 693 bin TL…

Hizmet aşkıyla yanan gönüller gezi ile ferahlatılmış diyor ve yazımızın 2. bölümünde buluşmak dileklerimizle hoşça kalınız efendim…