Olay dünya basınında da gündem oldu. İddialara göre genç bu olayı 1 yıl boyunca sürdürdü. Hatta balık yapıştırıdığı bazı ATM’leri de sosyal medya hesabından paylaştı.

Balık 2

Instagram biyografisinde ise "Yaşa, gül, ATM'lerde balık tut" yazdığı görüldü. Bir balığın ağzında sigara olması ise dikkat çekti.

Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

TV Haberlerinde olay "Polisin herhangi bir soruşturmada "büyük balığın" peşine düşmesi yaygın bir durumdur. Ama bazen daha küçük balıkların peşine düşerler. Ya da yakın zamanda yapılan bir Provo polis soruşturmasında, balık bırakan kişinin şehirdeki ATM'lere bantlanması"diye verildi.

Alışılmadık bir vakada Provo polisi, ağustos ve kasım ayları arasında gerçek balıkları çoğunlukla Provo ve Orem'deki ATM'lere bantlayan kişiyi bulduğunu söyledi.17 yaşındaki erkek çocuk, iki kez maddi zarara yol açma suçundan 4'üncü Bölge Çocuk Mahkemesi'ne sevk edildi. Ancak polis, gencin bir düzine veya daha fazla olaydan sorumlu olduğuna inanıyor.Provo'daki Bonneville Bankası, 26 Eylül'de bankanın dışındaki ATM'sine bir balığın bantlandığını bildirdi. Dedektifler olayı araştırırken "fish_bandit84" kullanıcı adına sahip bir Instagram hesabı buldular.

A T M 1 1