Maccabi Haifa ve Maccabi Tel-Aviv, iç sahadaki UEFA maçlarını İsrail dışında oynayacak.

Derbi'de ilk yarı sonucu | 1-0 Derbi'de ilk yarı sonucu | 1-0

İsrail kulüpleri Maccabi Haifa ve Maccabi Tel-Aviv'den de kendi sahalarındaki müsabakalar için ülkelerinin toprakları dışında, geçerli tüm UEFA düzenlemelerine uygun stadyumlar önermeleri talep edildi. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda 26 Ekim Perşembe günü oynanması gereken Villarreal - Maccabi Haifa mücadelesi 6 Aralık Çarşamba gününe, 
UEFA Avrupa Konferans Ligi B Grubu'nda daha önce 26 Ekim Perşembe günü oynanacağı açıklanan Maccabi Tel Aviv - Zorya Luhansk karşılaşması da 25 Kasım Cumartesi gününe ertelendi.

Bunların yanında mevcut durum nedeniyle Maccabi Haifa Genç Takımı da UEFA Gençlik Ligi'nden çekildi.

BELÇİKA-İSVEÇ MAÇININ SKORU TAYİN EDİLDİ 

UEFA İcra Komitesi ayrıca Brüksel'de iki İsveçli taraftarın öldürülmesi sonucunda yarıda kalan Belçika - İsveç maçındaki  1-1'lik skorun maçın nihai skoru olarak tayin edildiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Pazartesi (16 Ekim) akşamı meydana gelen silahlı saldırıda iki İsveç vatandaşı öldürüldü. Bir kişi de ağır yaralandı. Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenilmişti. Bunun üzerine, İsveçli futbolcular maçın ikinci yarısına çıkmama kararı almış Belçika'da üst düzey terör alarmına geçilmişti.