Erzurum'un Karayazı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetleriyle ilgili tartışmada yeni gelişme. Dağdaki teröristin ailesine ev yaptırıldığı buna karşılık şehit babasına yatak verilmediği iddiasına komik açıklama geldi.

Okul müdürünü öldürmüştü: 17 yaşındaki saldırgan tutuklandı Okul müdürünü öldürmüştü: 17 yaşındaki saldırgan tutuklandı

Samimi Haber’in kamuoyuna duyurduğu haber sonrası Karayazı Kaymakamlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, teröristin ailesine ev yaptırıldığı iddialarına hiç değinilmezken, kanser hastası şehit babasına verilen yatakla ilgili eksik bilgi verildi.

Açıklamada, şehit babasına 2021’de verilen yatağın 2023 ayında kendi talebi üzerinde geri alınıp başka ihtiyaç sahibine verildi belirtilmiş. Ancak Samimi Haber’in yayınladığı dilekçede şehit babasının 16.08.2023’te yeniden dilekçe verdiği görülüyor. Kaymakamlık açıklamasında bu durumdan hiç bahsedilmemiş.

İddialar çoğalıyor

Haberin yayına girmesinin ardından Samimi Haber’e çok sayıda bilgi geldi. Kaymakamlık tarafından başka PKK ve FETÖ ile iltisaklı ailelere yardım yapıldığı iddiaları aktarıldı.

Samimi haber bu iddiaların aydınlığa kavuşması ve kamuoyunun vicdanının rahatlaması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulunuyor:

"Sayın Bakan;

Lütfen ilçeye müfettiş göndererek iddiaların araştırılması talimatını verin. İddialar nedeniyle ilçede huzursuzluk yaşanıyor. Soruşturmanın selameti açısından kaymakam  Muammer Sarıdoğan’ı ya açığa alın ya da merkeze çekin.

Saygılarımızla"

Karayazı Kaymakamlığı'ndan PKK 'lı ailesine yardım var, şehit ailesine yok! Karayazı Kaymakamlığı'ndan PKK 'lı ailesine yardım var, şehit ailesine yok!