'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu 'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Faruk (44) ve Serpil Güral (40) çifti, ikinci çocuklarının doğumu için gittikleri özel hastanede bebeğin sağlık durumunu belirlemek için istedikleri testlerin yapılmaması nedeniyle tıbbi ihmal iddiasıyla dava açtı. Çift, doktorunun önerisine güvenerek testlerin yapılmadığını ancak sonradan bebeğin down sendromlu olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Mahkeme, Güral çiftinin lehine karar vererek, hastaneden 21 milyon 89 bin 691 lira maddi ve 200 bin lira manevi olmak üzere toplamda 21 milyon 289 bin 691 lira tazminat talebini kabul etti.

Baba Faruk Güral, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin gebeliğinin ilerleyen dönemlerinde yaşanan sağlık sorunlarına rağmen doktorlarının testlerin gerekli olmadığını söylemesine güvendiklerini ancak sonrasında doğumda bebeğin ölüm tehlikesi olduğu belirtilerek acil doğuma alındıklarını ve bebeğin down sendromlu olduğunu öğrendiklerini aktardı. Güral, aldıkları tazminatı çocuklarının eğitimi için kullanacaklarını ifade etti.

Bu dava, tıbbi ihmal iddialarının ciddiyetini vurgulayarak sağlık hizmetlerindeki denetim ve sorumlulukların önemini ortaya koyuyor.