Gelsenkirchen Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olan ve mayıs ayında X platformundan emniyet teşkilatındaki ırkçı polisleri eleştirdiği için kovulan Bahar Aslan, ikinci kez hukuk mücadelesini kazandı. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Yüksek İdare Mahkemesi, Aslan'ın görevden uzaklaştırılmasını hukuka aykırı buldu. İdare Mahkemesi de Aslan'ı haklı görmüştü.

MAHKEME SAKINCA GÖRMEDİ
Akademinin itirazı üzerine görülen davada, Aslan'ın paylaşımından görevini yerine getirme uygunluğu hakkında sonuç çıkarmanın yasal gerekçelerle sakıncalı olmadığına hükmedildi. Aslan paylaşımında, "Ben ya da arkadaşlarım, polis tarafından durdurulduğumuzda çarpıntı yaşıyoruz. Çünkü güvenlik makamları içindeki kahverengi pislikler bizi korkutuyor" demişti.

İsveç’te Filistin’e destek gösterisi İsveç’te Filistin’e destek gösterisi

NE OLMUŞTU?

Gelsenkirchen'de bir ortaokulda öğretmen olarak çalışan Bahar Aslan, yine aynı kentte bulunan Polis ve Kamu Yönetimi Üniversitesi'nde de "kültürlerarası yetkinlik" dersleri veriyordu. Mayıs ayında Twitter'daki paylaşımında "Almanya'da aşırı sağcı polislerin göçmenlere yönelik ırkçı motifli kontroller" yaptığını ileri süren Aslan, "Artık ben ya da arkadaşlarım bir polis kontrolüne yakalandığımızda kalp çarpıntısı yaşıyoruz çünkü güvenlik makamları içindeki tüm kahverengi (aşırı sağcılar için kullanılan bir tanım) pislikler bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki pek çok insanın gerçeği" ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine polis akademisi Bahar Aslan'ın iş sözleşmesinin uzatılmadığını duyurmuştu. Aslan'ın Twitter'deki paylaşımları nedeniyle işini kaybetmesi Almanya'da tartışmaya neden olmuştu.