Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan karara göre, sandık kurulu başkanına 2947 TL, memur üyeye 2088 TL ve bina sorumlusuna 2936 TL ücret ödenecek.

Sandık Kurulu Başkanı Ücreti

Sandık Kurulu Başkanı Ücreti

Sandık kurulu başkanı, seçim sürecinin en önemli görevlerinden birini üstleniyor. Oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor ve seçim sonuçlarını belirleyen görevlilerden biri oluyor. Sandık kurulu başkanına ödenecek ücret, 2024 yılı için 2947 TL olarak belirlendi.

Memur Üye Ücreti

Memur Üye Ücreti

Sandık kurulunda görev alan memur üyeler, sandık kurulu başkanına yardımcı oluyor. Oy verme işleminin kurallarına uygun bir şekilde yapılmasından sorumlular. Memur üyelere ödenecek ücret, 2024 yılı için 2088 TL olarak belirlendi.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Bina Sorumlusu Ücreti

Bina Sorumlusu Ücreti

Seçimlerin yapıldığı binada güvenliği sağlayan bina sorumlularına da ücret ödenecek. Bina sorumlusu, sandık kuruluna ait malzemelerin güvenliğini sağlıyor ve oy verme işleminin huzurlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Bina sorumlusuna ödenecek ücret, 2024 yılı için 2936 TL olarak belirlendi.

Seçim Görevlilerine Ücret Nasıl Ödenecek?

Seçim Görevlilerine Ücret Nasıl Ödenecek?

Seçim görevlilerine ödenecek ücretler, seçimden sonra görevlilere gönderilecek bir mesajla bildirilecek. Görevliler, bu mesajda yer alan linke tıklayarak ücretlerini sorgulayabilecekler. Ücret, görevlinin banka hesabına yatırılacak.

Seçim Görevliliği Nasıl Yapılır?

Seçim Görevliliği Nasıl Yapılır?

Seçim görevlisi olmak isteyen vatandaşlar, bulundukları ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunabilirler. Başvurular, seçimlerden en az 10 gün önce başlayıp, seçimlerden en geç 3 gün önce sona erecek.

Seçim görevlisi olarak seçilenler, seçim günü sabah 08.00'de sandık başında hazır bulunacaklardır. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, seçim sonuçlarını belirleyecek olan tutanak tutulacaktır.

Seçim görevlilerine ödenecek ücretler, seçimin demokratik bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaya katkıda bulunuyor. Vatandaşların seçim sürecine daha fazla katılımını teşvik ediyor.