Necmettin Erbakan Akyüz, 2023 yılında Avrupa'da düzenlenen Wushu Kung Fu turnuvasında zaferle döndükten sonra madalya töreninde Filistin bayrağı açıp dabke dansı yapmıştı. Ancak bu eylemi nedeniyle federasyon tarafından şampiyonluğunun geri alınabileceği yönünde tehdit edilmişti.

Geçen yıl Aralık ayında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nı kazanan milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz, zaferini kutlarken kürsüde Filistin bayrağı açmış ve Filistin halk oyunu olan 'dabke'yi sergilemişti.

Bu olayların ardından Akyüz, sosyal medya hesabından bu anları paylaşmıştı.

Ancak yaşananların ardından, Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Filistin'e verdiği destek nedeniyle şampiyonluğunun geri alınabileceği yönünde açık bir tehdit aldı. Bu durumu sosyal medya hesabından yaptığı bir video ile duyuran Akyüz, federasyonun tutumunu eleştirdi.

KISKAÇ-16 operasyonunda 46 şüpheli yakalandı! KISKAÇ-16 operasyonunda 46 şüpheli yakalandı!

"GURUR VERİCİ BİR ŞEKİLDE TAŞIYACAĞIM O CEZAYI"

Hakkında bir de soruşturma açan Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'na sosyal medya hesabından çektiği video ile tepki gösteren Akyüz,

"Soruşturma açmak, şampiyonlukları almak, ceza vermek... Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten. Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, 'bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler' diyerek soruşturmak açmak. Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan, ne insanlık, ne haysiyet... Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan!. Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı." ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Akyüz Kimdir?

Türk sporunun yetiştirdiği parlak genç yeteneklerden biri olan Necmettin Erbakan Akyüz, 2003 yılında Sakarya'da dünyaya gelmiştir. Adını, Türkiye'nin önemli siyasi figürlerinden ve Milli Görüş hareketinin öncülerinden biri olan Necmettin Erbakan'dan almıştır. Ancak adının ötesinde, kendi alanında adından söz ettiren bir sporcu olarak tanınır.

Ailesinin sporla iç içe bir yaşam sürdüğü bir ortamda büyüyen Akyüz'ün babası Abdurrahman Akyüz, Türkiye'nin eski Başbakanlarından Necmettin Erbakan'ın güvenlik ekibinde görev almış ve aynı zamanda Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.