Meteoroloji, son dönemde Türkiye'deki değişken hava koşullarını yakından izlemeye devam ediyor. Bugün, hava tahminleri üzerine uzmanlaşmış Hava Forum, Twitter hesabından ülke genelinde önemli bir uyarı yaparak Türkiye'yi etkisi altına almaya başlayan Afrika tozlarına dikkat çekti. Özellikle İstanbul ve Marmara bölgesi bu etkiden nasibini aldı. İstanbul'da metrekareye ortalama 150 gram yağış düştü.

AFRİKA TOZLARI YUNANİSTAN ÜZERİNDEN GELDİ

Hava Forum'un uyarısının ardından, Yunanistan üzerinden gelen Afrika tozları, Türkiye'nin Marmara bölgesini etkisi altına aldı. Bu etkiyle başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesinde parçalı bulutlu hava hakim oldu. Lodos rüzgarı da sahil kesimlerinde etkisini artırdı. Rüzgarın hızı zaman zaman saatte 36 kilometreye kadar ulaştı.

METEOROLOJİ'DEN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak ve Bartın gibi iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Hava Forum'un güncel bilgilerine göre, Afrika tozlarının etkisi özellikle Marmara bölgesinde hissediliyor ve bölgede çamur yağışı görüldü.

"TOZ KÜTLESİ" UYARISI

Hava Forum'un dünkü uyarısı ise Yunanistan üzerinden Türkiye'ye doğru gelen Afrika tozlarının etkisi altına gireceği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklıklarının artacağı ve lodos rüzgarının etkili olacağı da bildirildi.

"Yunanistan üzerinden bize doğru Afrika toz kütlesi geliyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin, ayakkabılarınızı boyamayın. Hava ısınacak. Bir de lodos olacak."