Dolar kaç lira? 17 Mayıs dolar-Euro fiyatları Dolar kaç lira? 17 Mayıs dolar-Euro fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası (TL) dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) yeni hesap açılışlarını durdurdu. Bankalara gönderilen bir yazıya göre, 1 Ocak 2024 itibariyle TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca, vade sonunda mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının yenilenmesine de izin verilmeyecek.

Döviz Dönüşümlü KKM

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında, yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri devam ediyor.

Bankalara gönderilen yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden önce açılan ve henüz vadesi dolmamış Türk Lirası dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu işlemleri ile diğer işlemleri, "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı" hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Süre Uzatılmadı

"Söz konusu hesapların açılma süresini uzatmak amacıyla alınan karar, 'Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar' ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştır."