Tokyo'nun Haneda Havalimanı'nda 132 uçuş iptal edilirken, kar ve buzlanma nedeniyle en az 160 kişi yaralandı.

Japonya'nın Kanto-Koshin ve Kanto bölgelerinde dün başlayan şiddetli kar yağışı, özellikle başkent Tokyo ve çevresinde etkili oldu. Başkentte 109 kişi, Kanagawa eyaletinde 39 kişi ve Saitama eyaletinde 12 kişi olmak üzere toplamda 160 kişi kar ve buzlanma sebebiyle yaralandı.

Japonya'da Şiddetli Kar Yağışı Hayatı Felç Etti

Haneda Havalimanı'nda dün ve bugün gerçekleşmesi planlanan toplam 132 uçuş iptal edilirken, birçok şehirlerarası otoyol güvenlik önlemleri kapsamında araç trafiğine kapatıldı. Ayrıca, Tokyo, Osaka, Kyoto, Hyogo, Tokushima, Aichi, Gifu, Shizuoka, Nagano ve Yamanashi eyaletleri arasındaki birçok otobüs seferi de iptal edilirken, tren seferlerinde de gecikmeler yaşandı.

Japonya'da Şiddetli Kar Yağışı Hayatı Felç Etti (1)

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), dün ülkenin çeşitli bölgeleri için şiddetli kar uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, vatandaşlara dışarı çıkmamaları ve araç kullanmamaları çağrısında bulunmuştu. JMA'nın uyarısının ardından alınan önlemler ve hava durumunun normale dönmesiyle birlikte ulaşım hatlarında aksamaların azaldığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geçmiş olsun mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geçmiş olsun mesajı

Önceki gece başlayan kar yağışı, Tokyo ve Saitama eyaletinde yer yer 8 santimetreye kadar kar kalınlığına ulaşmıştı.