Bursa'nın kış tatilinin ayrı, yaz tatilinin ayrı güzelliği vardır. Uludağ kış tatilinin vazgeçilmez yeriyken, yaz tatilinin vazgeçilmez yerleri genellikle Mudanya, Karacabey ve Gemlik'tir. Mudanya başta olmak üzere çoğu yere metro ile otobüs sayesinde gidilir. Ulaşım arabayla gelenler için daha kolaydır ama arabası olmayanlar toplu taşıma kullanarak istedikleri yere hızlıca ulaşabilirler.

100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser’in Portresi” 32 milyon dolara alıcı buldu 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser’in Portresi” 32 milyon dolara alıcı buldu

Mudanya: 

bursa mudanya tatil yerleri

Denizinin maviliğiyle, renkli ve hareketli sokaklarıyla, cıvıl cıvıl insanlarıyla herkesi büyüleyen Mudanya, tatil için en çok tercih edilen yerdir. Buraya tatile gelenler sadece deniz için değil gezilebilecek yerler için de gelir. Görülmesi gereken kiliseler, konaklar, müzeler vardır. Ayrıca çok fazla anıt ve heykel bulunur. Mudanya Mütareke Evi Müzesi, buraya gelenlerin mutlaka görmeye gittiği değerlerin başında gelir. Burası Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı tarihi evdir. Sahilde biraz yürüdükten ve deniz havası aldıktan sonra bu evi ziyaret etmek ziyaretçilerin keyif aldığı şeylerdendir. Mudanya tatilinde tarihi yerleri gezmek, Tirilye'ye gitmek, sahilde yer alan restoranlarda balık yemek, Yıldıztepe'de gün batımını izlemek popülerdir. 

Ayrıca lüks yerleri olduğu gibi uygun konaklama yerleri de vardır. Hem hayvanlarla rahatça gelinebilen hem de fiyat olarak uygun olan otellerin sayısı fazladır. Bu tarz çoğu otelde kahvaltılar ücretsizdir, ücretsiz internet hizmeti vardır, konumu denize yakındır, en uygun fiyatlı oteller olmasına rağmen sunulan imkânlar oldukça kalitelidir. 

Gemlik:

bursa gemlik

İçindeki yemyeşil ağaçlarla dikkat çeken bu tatil yeri popülerdir. Burada spor aktiviteleri meşhurdur, yazın ortasında hep yüzme etkinlikleri yapılır. Gemlik Kaplıcası'na ve şelalelere gösterilen ilgi fazladır. Ortam müsait olduğu için dağ tırmanışları yaygındır. Kalınabilecek fazlaca otel vardır. 6.000-10.000 arasındaki fiyatlara sahip otellerin yanında 2.000-3.000 arasındaki fiyatlara sahip yerler de bulunur. Otel haricinde pansiyon kullanılır. 600 ya da 800 lira civarındaki pansiyonlar vardır. Konaklamayı içine katarak ortalama bir fiyat verilecek olursa Bursa'nın bir tatil yerinde günlük 2.000 liradan az para harcanır. Seçilen otele ya da pansiyona göre değişiklik gösterebilir.

Karacabey:

bursa karacbeyde en güzel tatil yerleri

Bu tatil yeri diğer tatil yerlerinin aksine turistik mekânlarla doludur. Hem zengin bir tarihi hem de çok sayıda doğal güzelliği ve gezilebilecek yerleri vardır. Karacabey Longoz Ormanları, Atatürk Kültür Parkı, Bursa Dalyan Gölü, Karacabey Kuş Cenneti, Malkara Plajı ve Karacabey Harası bunlardan bazılarıdır. Köylere gidip doğal yiyeceklerden yemek, sağlıklı içeceklerden içmek, bunları yaparken temiz hava almak mümkündür. Doğal sıcak su kaynaklarına sahip olduğu için termal oteller bulunur, konaklayanlara fiziksel ve ruhsal rahatlama sunarlar. Bu tarz otellerin fiyatı yüksek olsa bile uyguna bulunabilir. Gecelik 1.000 liraya da vardır, 7.000 liraya da vardır. Herkes kendi ekonomisine göre konaklayacak güzel bir yer bulabilir.

Bursa genel olarak çoğu tatil yerinden imkânlıdır. Kış tatili, yaz tatiline göre daha yüksek fiyatlıdır ama ikisinde de yapılacak aktiviteler, gezilecek yerler, girilecek denizler, yenilecek yemekler çoktur. Her ilçesinde ayrı ayrı tarihsel kültür taşıyan bu şehir, yaz tatili denilince akla gelen ilk şehirlerdendir çünkü her ilinde, her ilçesinde ayrı güzellikler taşır. Kendi insanımız haricinde turistlerin de ilgisini çekme sebebi hem ulaşımının gelişmiş olması hem de fiyat seçeneğinin fazla olmasıdır. İşte tam da bu yüzden kapıları herkese açıktır.