MİT ve İstanbul Emniyeti TEM Şube Müdürlüğü ekipleri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satan 7 kişiyi gözaltına aldı. TRT Haber'in aktardığına göre gözaltına alınan kişilerden Hamza Turhan Ayberk televizyon programlarına katılan bir kamu personeli idi. Ayberk televizyon ekranlarına "Emekli Emniyet Müdürü" sıfatıyla katılan bir isim olarak öne çıkıyor.

Emekli Emniyetçi MOSSAD gözaltısı

Gözaltına alınan kişilerden birinin sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi. MİT yaptığı çalışmalar kapsamında özel dedektif Ayberk'in para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığını belirledi.

Tehdit ve Takip de yaptı

İddialara göre, Ayberk'in bilgi sızdırmanın ötesinde tehdit ve takip faaliyetleri de ortaya çıktı. Hedefindeki kişilerin aracına takip cihazı koyduğu ve anlık takiplerini MOSSAD'a aktardığı öğrenilen Ayberk, aynı kişileri zaman zaman tehdit de ediyormuş.

Selahattin Demirtaş'ında  yargılandığı Kobani Davası bugün Selahattin Demirtaş'ında yargılandığı Kobani Davası bugün

Belgrad'da özel olarak eğitildi

MOSSAD'ın Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği ve Ayberk'in MOSSAD tarafından önce basit işlerde kullanıldığı tespit edildi. 2019 yılında Belgrad'da Ayberk'e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi. Ayberk, MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı ve ödemeleri resmi kayıtlara yansımaması için kripto para üzerinden ald