MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

Son dakika bilgilerine göre, soruşturmanın gizli tanığı S.S'nin ifadeleri doğrultusunda 3 sivil şahıs ve 1 komiser daha bu sabah gözaltına alındı. Bu son operasyonla birlikte gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, "Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Soruşturma, Ankara'da hem emniyet hem de yargı alanında önemli isimleri etkileyen iddialarla dolu. Serdar Sertçelik'in açıklamaları, soruşturmanın siyasi boyutunu da gündeme taşıyor. Sertçelik, kendisinden bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini iddia ederek AK Parti ve MHP'ye yönelik bir kumpas olduğunu iddia etti.

Gözaltına alınan isimlere yöneltilen suçlamalar arasında "anayasal düzene karşı suç işlemek", "suç için anlaşma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "yargı görevi yapanı bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" ve "suçluyu kayırma" gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.

Soruşturma kapsamında ise hala cevaplanmayı bekleyen birçok soru var. Özellikle gizli tanık "M7"nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, nasıl kaçtığı gibi soruların yanıtları aranıyor. Ayrıca, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin dosyaya dahil edilmeye çalışılması da dikkat çekiyor. Soruşturmanın ilerleyen süreçte nasıl bir seyir izleyeceği ise merak konusu olarak kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Editör: Elif Erbay