İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nde sivil halka yönelik son derece ürkütücü bir mesaj içeren "acil uyarı" bildirileri dağıttı. Bu bildiriler, Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana yoğun hava saldırılarına maruz bırakan İsrail'in, sivillere yönelik yeni bir korkunç tehdit olarak yorumlandı.

İSRAİL’DEN SİVİLLERE TEHDİT

Bildiriler, Gazze Vadisi'nin kuzey bölgesine atıldı ve "acil uyarı" başlığı taşıyor. İçerikte, Gazze Vadisi'nin kuzeyinde yaşayan sivil halka yönelik dehşet veren ifadeler kullanıldı. Bildiride, bu bölgede yaşamanın hayatlarını tehlikeye atabileceği ve Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeyen veya kuzey bölgesini boşaltmayı seçmeyen herkesin terör örgütü Hamas'ın ortağı olarak kabul edilebileceği ve öldürülebileceği ifade edildi.

İşte bildiride yer alan ifadeler;

"Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi'nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün ortağı sayılarak öldürülebilir."

Bu ürkütücü tehditler, Gazze Şeridi'nde yaşayan yaklaşık 2.3 milyon insanın büyük bir kısmını etkiliyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu uyarıların İsrail ordusu tarafından dağıtıldığını doğruladı.