Düşen uçaktan acı haber geldi: Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti Düşen uçaktan acı haber geldi: Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını söyledi. Stoere, "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için siyasi çözüm sağlayan tek alternatifi, yani iki devletin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasını sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Norveç Dışişleri Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada, uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına uygun şekilde Filistin'i tanıyacağını duyurdu.

Başbakanı Stoere, Norveç'in iki devletli bir çözümün İsrail'in “en iyi çıkarı” olduğuna inandığını ve Oslo'nun 28 Mayıs'a kadar Filistin devletini tanıyacağını söyledi.

İRLANDA VE İSPANYA 28 MAYIS'TA İLAN EDECEK 

İrlanda Başbakanı Simon Harris ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını duyurmuştu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise  ülkesinin 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacağını açıklamıştı.

İSRAİL'DEN KARŞI HAMLE

İsrail, Filistin devletini tanıyacağını duyuran İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Dublin ve Oslo'daki İsrail büyükelçilerini istişare için "derhal" ülkeye çağırdığı belirtildi.

Büyükelçililerin, İrlanda ve Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını duyurması nedeniyle geri çağırıldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Katz, İspanya'nın da Filistin devletini tanıma kararı alması durumunda benzer adımı atarak İsrail'in Madrid Büyükelçisinin de geri çağrılacağını kaydetti.