Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki kontrolü sağladıktan sonra yönünü güneydeki Refah'a çevirdi. Mısır sınırının hemen yanında bulunan bölgede Tel Aviv'in iddiasına göre en az dört Hamas taburu bulunuyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu dün, Refah'ta yapılması planlanan geniş çaplı savaşla ilgili savaş kabinesini topladığını duyurdu. İsrail basını ise burada çıkan kararların ise Kahire yönetimine sunulduğunu belirtti.Mısır kanadı ise Ramazan ayında yapılması beklenen savaş konusunda bir kez daha uyarılarda bulundu.

Bir yetkili böyle bir savaşın bütün Orta Doğu'da krizi derinleştireceği konusunda uyarılarda bulundu. Mısır'dan bir başka diplomatik kaynak ise Müslümanlar için kutsal olan bir zamanda savaş çıkarmayı 'Patlayan bir yanardağa' benzetti.Bu bağlamda İsrail ordusu Hizbullah savaşçılarının da dahil olduğu olası bir çatışmada ağır bir yenilgi alabilir.

Tel Aviv yönetimi savaşın başından beri İsrail'i yüzlerce füzeyle vuran grubun lideri Hasan Nasrallah ile görüşmeye çalışıyor.